Van der Pijl Loodgieter en installatiebedrijf Vlaardingen, Schiedam en Maassluis

Installatie, sanitair, loodgieter en badkamerspecialist in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam

Navigation

Taanderijstraat 23
3133 ET
vlaardingen
tel: 010 - 2344743
mob: 06 - 54695463Installatie en Sanitairbedrijf RM vd Pijl is aangesloten bij Uneto VNI

Aanleg en onderhoud Centrale Verwarming

hier moet nog een pagina omschrijving komen

Steeds beter, mooier en meer rendement Door de oliecrisis in de jaren zeventig kwam er meer aandachtvoor energiebesparing. De aandacht voor het milieu deed daar nog een schepje bovenop. In de traditionele CV-ketelwerd 30 tot 50% van het verbruikte gas omgezet in warmte. De rest ging via de schoorsteenpijp naar buiten. Er werd dus naar een verbeterd rendement gezocht. De nieuwe ketels hadden een rendement van ongeveer 70%. Nu is dat weer een gepasseerd station.

Hoog Rendement (HR)-ketels worden tegenwoordig het meest geadviseerd. Een HR-ketel gebruikt de warmte van de verbrandingsgassen, die bij andere ketels via de afvoer verloren gaat. Een HR-ketel is daardoor milieuvriendelijker en energiebesparend. De HR-ketels van Vaillant zijn er in twee modellen: de hrSOLIDE en de hrEXCLUSIEF. Bij aanschaf van een Vaillant HR-combiketel en een groot aantal comfortsystemen (cv-ketel in combinatie met een indirectgestookte boiler) kan gerekend worden op een Energiepremie . Vraag uw energiebedrijf naar de voorwaarden. www.energiepremie.nl.

Bent u op zoek naar een systeem dat u direct verwarming en warm water biedt, dan bent u bij Vaillant aan het juiste adres. Het bekendst is de combiketel die het huis verwarmt en tevens voor warm water zorgt. Maar ook een cv-ketel in combinatie met een boiler is een mogelijkheid. Het centrale thema aan het begin van de 21ste eeuw is het verantwoord omgaan met het klimaat, het beschermen van het milieu, de inzet van regeneratieve energieën en de vermindering van broeikaseffecten. In internationale milieu-afspraken zijn drastische reducties van CO2 uitstoot vastgelegd, waaraan ook de verwarmingsindustrie een belangrijke bijdrage kan leveren.

Modulerende verbranding

De moderne CV-ketels zijn veel ingewikkelder. De gasvlam floept wel aan als de thermostaat aangeeft dat het te koud wordt, maar hoe hoog de vlam moet branden wordt elektronisch geregeld. Door dit moduleren gebruik je nooit meer gas dan absoluut noodzakelijk. Bovendien is er de laatste jaren veel aandacht voor het milieu. Niet alleen vanwege energiebesparing -denk maar aan HR-ketels- maar ook vanwege de lagere uitstoot van schadelijke stoffen. Alleen een CV-ketel die goed onderhouden is voldoet aan de normen. Een slecht onderhouden ketel haalt het rendement niet en stoot onnodig schadelijke gassen uit. Dat is zowel schadelijk voor uw portemonnee, als voor uw leefomgeving.

Keurmerken CV’s

Op goedgekeurde verwarmingstoestellen komt u twee keurmerken tegen. De CE-markering en Gaskeur-labels.

CE-markering
Alle toestellen op de Nederlandse markt moeten de zogenaamde CE-markering hebben. Dit verplichte keurmerk geeft aan dat het toestel is gekeurd volgens basiseisen die in de Europese Unie van kracht zijn. Het gaat met name om veiligheid en een minimumrendement. De CE-markering is een soort paspoort waarmee producenten de artikelen vrij op de Europese markt kunnen verhandelen. Voor u is het belangrijk dat deze markering op een apparaat staat. U kunt dan zien dat het niet illegaal is. Bovendien kun je er dan van uitgaan dat de werking in orde is.

Gaskeurlabels

Er zijn op dit moment vier Gaskeurlabels, die in combinatie met elkaar voorkomen.

Het Gaskeur HR-label gaat over de hoogte van het rendement. Er is geen VR-label omdat die ketels niet meer verkocht worden. Je ziet meestal een rendement van meer dan 100%, doordat in de berekening waarbij meer wordt meegenomen dan alleen de omzetting van gas in warmte. Hoe hoger het cijfer, hoe beter het ketelrendement. Er zijn drie vermeldingen: 100 (rendement 100-104%), 104 (rendement 104-107%) en 107 (meer dan 107% rendement). Het gaat hier alleen om het rendement voor verwarming, niet op dat van de bereiding van warm tapwater bij combiketels.

Het Gaskeur CW-label heeft betrekking op het comfort dat het toestel biedt ten aanzien van de warm tapwater-voorziening en op het gebruiksrendement van het toestel voor het verwarmen van tapwater.

Het Gaskeur SV-label laat zien dat de ketel een schonere verbranding heeft en dus bijna geen milieuschadelijke stoffen uitstoot. Het gaat vooral om een lage uitstoot van stikstofoxide (NOx) en koolmonoxide (CO).

Het Gaskeur NZ-label geeft aan dat het toestel geschikt is voor het na verwarmen van tapwater uit een zonneboiler.

Alle rechten voorbehouden © 2011 Van der Pijl Loodgieter en installatiebedrijf Vlaardingen, Schiedam en Maassluis
Ontwerp en ontwikkeling door 42 Answers Creative Internet Studio